Vodka


Vodka is in Nederland vooral bekend als een mixdrank. Je kunt er heerlijke cocktails mee maken als de Cosmo, Bloody Mary en Skrew Driver. Maar de echte Vodka kenners zijn van mening dat je Vodka puur, op kamertemperatuur moet drinken. Er zijn de laatste tijd veel smaken ontwikkeld. Voor de zoetekauw zijn er verschillende fruitsmaken. Met name het gebruik van vruchten die veel anti-oxidanten bevatten is een trend: granaatappel, cranberry, pruimen en frambozen bijvoorbeeld. Maar ook zijn er smaken als rode peper, vanille, kaneel, drop en honing. Doe er een ijsblokje bij en proost met Vodka op het goede leven!

 

Het proces van de productie van Vodka bouwt voort op meer dan 600 jaar aan expertise en traditie. Kort samengevat wordt Vodka gestookt uit gerst, rogge, aardappels of zelfs uit druiven. De drank wordt gedistilleerd tot maximaal 94% en vervolgens verdund met helder, zuiver en schoon water. Afhankelijk van het soort Vodka kan het proces verschillen in het aantal maal distilleren en de hoeveelheid water dat wordt toegevoegd.

 

Vodka wordt ook steeds vaker in de keuken gebruikt. Penne alla Vodka is bijvoorbeeld een moderne klassieker in de pastawereld. Omdat Vodka heel weinig calorieën bevat, is het populair om te gebruiken in dieetrecepten zoals Weight Watchers dat doet. Jamie Oliver heeft ook een leuke Vodka tip: plaats een trechter in een watermeloen, vul deze trechter 2 dagen lang constant aan met Vodka totdat de meloen verzadigd is. Serveer de meloen vervolgens in schijven. Rabarber Vodka is ook nog een leuk voorbeeld van Vodka in de keuken. De rabarber wordt in de Vodka ondergedompeld.

 

De mooie designflessen van Vodka maken het ook leuk om het als een geschenk weg te geven. Roberto Cavalli heeft bijvoorbeeld een eigen Vodka fles ontworpen, welke u bij ons kunt bestellen!

 

Ontdek de diversiteit van Vodka op Vodk.nl. U wilt de smaaksensaties echt niet missen! Proost met Vodka op het goede leven en zoals de Russen dan zeggen: ‘na zdorovje!’.


Winkelwagen +

product (leeg)
Wij verkopen onder de 18 geen sterke drank

Leeftijdcheck

Ben jij 18 jaar of ouder?

Nee Ja